Açın ışıklarınızı... Parlama zamanı geldi... Jüpiter, Aslan Burcunda...

Jüpiter 16 Temmuz 2014’de,  26 Haziran 2013 den bu yana devam eden Yengeç burcundaki yolculuğunu tamamlayıp 11 Ağustos 2015 tarihine kadar kalacağı Aslan burcuna geçiyor.

Jüpiter şans ve fırsatların, bolluğun, bereketin, geliştiren büyüten enerjilerin gezegeni... Zodyaktaki tam turunu yaklaşık 12 yılda tamamlıyor. Yani hayatımızın bir alanında getirdikleri aslında değerli ve sık rastlanmayan cinsten artılar. Hepimizin hayatında bir yerlere dokunacak mutlaka ancak burcu ya da yükselen burcu Aslan olanlar için zaten alışık oldukları, heves ettikleri ışığı yansıtma ve alkış alıp beğeni yaratma, içlerindeki cevherleri ortaya çıkarma, değer kazanıp, değerlerini gösterme açısından ekstra şanslı olacaklar.

Genel olarak bakacak olursak, Jüpiterin temsil ettiği konular yani adalet, barış, koruyuculuk, şans, bolluk, bereket, bilgelik, inanç, din, felsefe, erdem sahibi olma,  iyimserlik, hoşgörü, esneklik, açıklık, ilham gücü, anlayış, dürüstlük, bilgi ve bilgelik, umutlar, gelişime açık olan şeyler, gelişim ve genişleme ihtiyacı, neşe, mutluluk, maddi varlıklar, zenginlik ve bunların yanı sıra yansıtma, abartma, gösterişe kaçma, fanatizme varma gibi durumlar bu geçişten etkilenecek. Yayıncılık, öğrenim,  yabancılarla yapılan işler, değişik kültürler gibi konular da Aslan enerjisine geçiş yapacaklar.

Aslan burcunda olduğu süreçte, sosyal hayatımızı renklendirmek, eğlence yaratmak, yönetsel işlerde kendimizi göstermek, sahnede ve alkış alan kişi olabilmek, takdir ve beğeni toplamak açısından her zamankinden şanslı olacağız.

Dışa dönük ve kalabalık neşeli ortamlara girmekte zorlanmayacak, ben yaptım, benim eserim, ben önemli ve göz kamaştırıcıyım demekten çekinmeyeceğiz.

Hizmet almak, bize yarayan destekleri çekincesizce istemek için uygun olacak.

Elimize aldığımız işlerde sessiz sedasızca halledeyim, fayda sağlayayım yeter, gözlüğünü takamayacağız. Mutlaka beğenilsin, göze batsın, ışıldasın ve sonuçları da alkış getirsin beklentisi içinde olacağız. GENEL OLARAK HAYATTAN MADDİ VE MANEVİ ANLAMDA BEKLENTİLERİN ARTTIĞI GÖZLERİN YÜKSEKLERE ÇEVRİLDİĞİ BİR DÖNEM OLACAK.

Davetlerde, gösteri içerikli eğlence organizasyonlarında, düğün dernek faaliyetlerinde en göze çarpan ve de en lüks içerikli olanları dikkat çekecek.

Çıkacağımız seyahatlerde daha çok bize kendimizi özel hissettiren, şımartılacağımızı bildiğimiz mekanları tercih edeceğiz.

Üniversite ve öğrenim hayatını ilgilendiren konularda insanlar yönetim kademelerini ilgilendiren alanları, sahne sanatlarıyla ilgili olan bölümleri daha çok tercih edecekler.

Yayıncılık, reklam, pazarlama ihtiyacı duyulan işlerde en gösterişli şatafatlısı olsun isteği duyacağız. Kendi halinde mütevazi tanıtımlar, renksiz kapaklar, içinde renk olmayan tanıtıma yönelik şeyler tatmin etmeyecek insanları. Seramoniler, lüks ritüeller, yanar döner süslemeler, şov nitelikli girişimler ve şovmen nitelikli tiplerde bir artış söz konusu olacak.

Aşk ve romantizm söz konusu olduğunda da daha eğlenceli ve şımartıcı olan, gösterişli ilişkileri ve ilişkilerin bu yönlerini ortaya çıkarmayı tercih edeceğiz.

Kendisini dev aynasında gören özgüveni tavan yapmış tipler, liderlere bile liderlik etme arzusunda olacaklar.
Sanat camiasına ait kişilerin yaptıkları ya da yaşantıları ile daha bir görünür olacaklar bu dönemde. Çekilen filmler ses getirecek.

İnanç sistemine dair baskılar ve yaratıcı gücün karşı konulmaz büyüklüğünün kabul edilmesi, yaradana adeta şefkatini ve aynı zamanda da gazabını esirgemeyen gözüyle bakan yaklaşımlarda artış olacak.

Söz sahibi, otorite konumunda ve bilgi sahibi kişilerin özgüveni, ikna yetenekleri artacak.

Kendisini ve yeteneklerini, yaptıklarını pazarlamayı bilen insanlar artacak, bu tip insanların şansı da artacak. Ancak yaptığı azıcık işi çokmuş gibi gösteren insanlarla diğerlerinin ayrımını yapmak önemli olacak.

Lüks düşkünlüğünde abartıya kaçma eğilimi boy gösterecek.

Jüpiter’in bu burçta seyri sırasında Koç burcunda seyreden Uranüs ile yapacağı destekleyici açılar, ilham, entelektüel kapasite, yenilikçi yaklaşım ve düşünceler, öğrenme, inanç ve anlayış geliştirme, ani gelişen ve birden piyangodan çıkar gibi gelen loto kuponları gibi yararlar sağlayabilir. (Eylülün ikinci yarısı özellikle 20-25 eylül arasında; 19 Şubat 10 Mart 2015 arasında- Mart başı yoğun olacak şekilde;  Haziran 2015 ikinci yarısı 20si civarı yoğun olacak şekilde bu etkiler yoğun olacak.)

Aslan burcu geçişi sırasında 8 Aralık 2014 ile 8 Nisan 2014 tarihleri arasında da Jüpiterin bu burçta bir retrosu olacak. O dönemde etkilerinden ayrıca bahsedeceğim…

Yolculuğun en sonunda Başak burcuna geçmeden önce çok hızlı giden ve spontane gelişip ivme kazanmış işlerde ufak da olsa bir vites küçültme kendi kendini ve şansını sınırlama, yani Jüpiter’in bolluğunu tam olarak faydalı olarak kullanama gibi bir durağanlık olacak. (Temmuz sonu ve Ağustos başı 2015 böyle geçecek. )
Jüpiter’in yeni döngüsünde yaratacağı bolluğun hayatınıza, hanelerinize ve ruhunuza akmasını ve güzellikler getirmesini gönülden dilerim…


Dr. Samiye Özbaş Soysal
16.7.2014



Yorumlar

Popüler Yayınlar